Induló foglalkozások


Egyéni és csoportos jógaterápia

Egyéni és csoportos jógaoktatás

Ájurvédikus alkat szerinti jógagyakorlás

Komplex életmód tanácsadás

Vélemények


 

 

Hírlevél / Regisztráció

Szeretnél jelen lenni a jógaterápia világában?

Szeretnél információkat kapni és letölteni?

 

Regisztráció

Regisztrált tagjaink számára gyakorlati, speciális információk válnak elérhetővé és külön kérésre hírlevelet is küldünk.

 

Már regisztráltál? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

GYIK

 

 

 

Gyakran Ismételt Kérdések a jógával kapcsolatban

 

Miért jógázzak?

A jóga gyakorlása sokféle, jó hatást fejt ki a testre és a tudatra egyaránt. Egészséges testet biztosít, megszabadít bizonyos betegségektől, rossz szokástól. Magasabb szinten segít önmagunk, személyiségünk megismerésében, fejlesztésében. Megteremti a testi-szellemi-lelki egyensúlyt, ami a teljes értékű, boldog élet alapfeltétele.

 

Akkor is jógázhatok, ha nem vagyok elég hajlékony?
Igen, hisz a jóga sokkal több, mint csupán furcsa pózok kivitelezése – ahogy ez fentebb is olvasható. De érdemes elkezdeni jógázni, hisz a rendszeres gyakorlás meghozza a hajlékonyság növekedését is.

 

Nem túl unalmas a jógázás?

A jóga egy izgalmas utazás bensőnk, lényegünk felfedezésére. Az egyre jobb közérzet, a fokozódó vitalitás és lelki béke, a legmagasabb rendű boldogság elérése a legizgalmasabb dolog a világon.

 

A jóga vallás?

Egyértelműen nem. A jóga egy ősi, komplex rendszer, filozófia. A jóga a „nem ártani” alapelvével összhangban mindenkinek tolerálja vallási hovatartozását.

 

Milyen jógaiskolát válasszak?

Általában az elismert jóga nagymesterek tanításaira épülő, azokat követő jógaiskolák közül érdemes választani, mert azok jól kiforrott, időtálló, az egyén fejlődését garantáló módszereket biztosítanak. Régi jóga alaptétel: ismerj meg több mestert, kövess egyet. Ha valakinek nincs mestere, nem tud fejlődni. Ha sok mestertől tanul és többet akar követni, akkor összezavarodik, ami szintén a fejlődés gátja.  

 

Ha nem érdekel a spiritualitás, ne is kezdjek jógázni?

Ha csak a testgyakorlás lehetőségét látod a jógában, akkor is érdemes elkezdeni, hiszen a kitartott testhelyzeteknek, a légző gyakorlatoknak és a relaxációnak akkor is érzékelni fogod a jótékony hatásait. A gyakorlás folyamán pedig, később a jóga magasabb szintjei is megnyilvánulhatnak számodra.

 

Ha jógázok, vegetáriánusnak kell lennem?

Nem feltétlenül. A helyesen összeállított vegetáriánus táplálkozás azonban igazoltan nagyon egészséges és segíti a jógagyakorlást. Mint ahogyan sok más területen, például különböző sportágakban is megtalálod a tovább fejlődés kritériumait, úgy a jógában a vegetáriánus táplálkozás a jóga magasabb szintjeihez szükséges. Te választasz, hová akarsz eljutni.